O Klipiklap

Ko je bil moj prvi sin star dve leti, si je zaželel, da bi imel svojo igralno hiško. Z možem sva se hitro in soglasno odločila, da se plastičnim hiškam zaradi neekoloških materialov, neprijetnosti na otip in zaradi estetike, izogneva. Prave izbire nama niso ponujale niti lesene hiške. Mož se je odločil, da bo lično leseno hiško sinu naredil kar sam. Ob vsesplošnem pomanjkanju časa, hiška ni ugledala dneva.
Vedno znova pa naju je sin opominjal: »Kdaj bo hiška, saj sta obljubila!« Čas je tekel, skrbi pa ni bilo nič manj. Dokler ni nekega dne v meni dozorela ideja, ki se je že dolgo kuhala. Nastale so Klipiklap otroške hiške. Takrat seveda še niso nosile tega imena, niti niso bile takšnih oblik in zasnove. Bile so le ideja. Kako narediti simpatično, majhno, naravno, leseno hiško, ki se jo da enostavno sestaviti, brez velike filozofije?


Preprosto: Zamisli si Klipiklap otroške hiške!

Hiške so bile šele začetek. Zdaj sledim novim idejam, ki me vlečejo naprej. Ob tem ne morem mimo svojega poslanstva, ki sem ga odkrila; otrokom ustvarjam navdihujoče igrivo okolje, ki bo pripomoglo k njihovemu srečnemu in navdiha polnemu otroštvu za zdrave temelje v odraslosti. Otroci hitro odrastejo, otroštvo pa jih spremlja celo življenje.

Klipiklap navdihuje otroško srečo.

Marjeta Fortuna Lamovšek univ. dipl. inž. arh.


Certifikat

Pri zasnovi lesene otroške hiške Klipiklap smo bili poleg estetike osredotočeni tudi na to, da je varna. Posebej smo pazili, da smo sledili priporočilu EU standarda za otroška igrala EN 1176. Za lesene otroške hiške Klipiklap smo pridobili tudi certifikat, ki ga prav z namenom preverjanja sledenja temu standardu izdajajo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Premazi, s katerimi so zaščitene naše lesene otroške hiške Klipiklap, prav tako sledijo ustreznemu standardu za varne otroške igrače, to je EN 71-3. Certifikat izdaja proizvajalec premazov.

 

Nagrada

Lesene otroške hiške Klipiklap so na sejmu Ambient Ljubljana 2014 v okviru razstave Top ideje, borza oblikovanja prejele NAGRADO dobra ideja! Nagrada nam pomeni predvsem spodbudo in priznanje, da delamo v pravi smeri in se trudimo naprej. Še vedno pa nam največjo nagrado pomenijo zadovoljni in navdušeni otroci, ki lesene otroške hiške Klipiklap kar nočejo in nočejo zapustiti.